X
تبلیغات
خواص میوه و سبزیجات - گل محمدی



























خواص میوه و سبزیجات

بهره مندی از نعمت های خداوند و سلامتی بیشتر به کمک این سایت

براي انواع گل رز (Rose) در فارسي نامهايي مانند سرخ‌گل، گل محمدي يا گل چاي ذكر شده است. در بين گونه‌هاي متنوع رزها و سرخ‌گل‌ها، سرخ گل ايران يا گل محمدي كه از خانوادة Rosaceus است و در منابع مختلف و در كشورهاي غربي و انگليسي زبان به Domask Rose معروف است. اين گونه منحصر به ايران مي‌باشد. بطور كلي در منابع مختلف و طبق نظر اكثر كارشناسان زيست گياهي گونة مذكور از ابتدا در ايران پرورش يافته و از اين كشور به ديگر نقاط جهان پخش شده است.گل محمدي اگرچه در شرايط اقليمي و طبيعي متفاوتي مي‌رويد، اما نظر به اهميت كيفيت اسانس آن براي دست يافتن به نتايج مطلوبتر، اين گياه بايد در محيط ويژة جغرافيايي و طبيعي پرورش يابد. که در باغات اطراف کازرون محیطی مناسب جهت کاشت و داشت این گیاه فراهم است.  زمان آبدهی گل نباید مختص به دوران گل دهی باشد بلکه در همه ی فصول باید ابیاری شود. تا محصول خوب و مرغوبی به دست آید. گل محمدي يا طلاي معطر از نظر ويژگيهاي فيزيكي و شكل ظاهري داراي خصوصيات زير است:گل نيمه پر پر، صورتي رنگ و بسيار خوشبو، برگ‌گلها به شكل تخم مرغي، داراي 5 تا 7 برگچه و يك دم برگ، شكل گياه آن بوته‌اي پر پشت با بلنداي نزديك به 1.5 متر، داراي خارهاي ريز بيشمار روي ساقه‌ها به ويژه در ساقه‌هاي جوان آن، که در طب سنتی شهرستان کاربرد فراوان دارد. از جمله:اگر گلبرگ تازه ی گل محمدی را روی چشمان خود بگذارید ، به چشمان شما قوت می دهد ، کسانیکه به تقویت چشم خود علاقه مند هستند، گلبرگ های تازه ی گل محمدی را روی چشمان خود گذاشته و ببندند و بخوابند و صبح که چشمان خود را باز کنند خواهند دید که تا چه اندازه مفید و موثر واقع شده است . هم چنین از گبرگهای این گل برای رفع یبوست های مزمن همراه با ماست یا سالاد استفاده می شود.
برای رفع سردرد بوییدن گل محمدی بسیار نافع است. گلبرگ های گل محمدی همراه با بهار نارنج اختلالات عصبی ، تپش قلب و حالت صرع و بیخوابی را تسکین و تخفیف می دهد. از اسانس این گل در تهیه ی انواع عطریات و عرقیات استفاده می شود. از گلبرگ های گل محمدی مربای خوشمزه و معطری تهیه می شود به این ترتیب که ؛ ابتدا شصت و پنج گرم گلبرگ گل محمدی را در یک لیترو نیم آب روی آتش بگذارید وتا به جوش بیاید وقتی به جوش امد از روی اتش برداشته ودر ظرف را می گذاریم تا به مدت دوازده ساعت بماند و دم بکشد ،بعد آن را با صاف کرده و یک کیلو نیم شکر به آن اضافه کرده و روی اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید وقتی به جوش آمد ،کف روی آن را گرفته بعد از چند جوش ، آن را از روی آتش برداشته و یک استکان گلاب نیز به آن اضافه می کنیم تا معطر بماندو سپس مصرف نمایید .

( نوش جان ! )

نوشته شده در سه شنبه نوزدهم شهریور 1387ساعت 3:8 بعد از ظهر توسط حسین| |

Design By : Mihantheme